ГРАФОАНАЛІТИЧНІ МОДЕЛІ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ЛЮДИНОЮ-ОПЕРАТОРОМ АЕРОНАВІГАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ - Харченко, В.П.; Шмельова, Т.Ф.; Сікірда, Ю.В. (Proceedings of National Aviation University (archive), 2012)
Наведено фактори, що впливають на людину-оператора, яка приймає рішення, ваеронавігаційній системі. У результаті декомпозиції отримано графоаналітичні моделірозвитку польотної ситуації та прийняття рішення людиною-оператором в очікуваних інеочікуваних умовах експлуатації повітряного корабля.Article includes formalized factors that affect the human operator decision-maker in the AirNavigation System. As a result of decomposition obtained Graphic analytical models, such asthe flight situation’s development model and the human operator’s decision-making model inthe expected and unexpected conditions of the aircraft operation.Приведены факторы, влияющие на человека-оператора, принимающего решения, ваэронавигационной системе. В результате декомпозиции получены графоаналитическиемодели развития полетной ситуации и принятия решения человеком-оператором вожидаемых и неожидаемых условиях эксплуатации воздушного судна.