Про принципи побудови моделей загроз інформаційним ресурсам розподілених розрахункових систем. - Щербина, Юрій Леонідович; Йона, Лариса Григорівна (Ukrainian Information Security Research Journal, 2008)
Визначені основні параметри загроз інформаційним об’єктам систем передачі і обробки інформації, а також приведено загальний підхід до побудови формальної моделі загроз, яка дозволяє виконувати вибір функціональних послуг захисту.