СТВОРЕННЯ ПРОБЛЕМНО-ОРІЄНТОВАНОЇ ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВОЇ СИСТЕМИ ТА БІБЛІОГРАФІЧНОЇ БАЗИ ДАНИХ “БІБЛІОГРАФІЧНА ДОВІДКА” НАУКОВИХ БІБЛІОТЕК ВНЗ - Іванкевич, О.В. (Problems of Informatization and Management, 2012)
Розвиток інформаційного простору України і збільшення кількості паперових та електронних документів у бібліотеках викликає проблеми ефективної роботи з матеріалами, а також своєчасного знаходження потрібного документа. Проблема може бути вирішена завдяки використанню засобів автоматизації процесів пошуку, заснованих на застосуванні комп’ютерних систем. Робота присвячена створенню бази даних та системи інформування користувачів бібліотек вищих навчальних закладів щодо наявності та місцях збереження літератури. Досліджено існуючі механізми одержання, зберігання й обробки даних та особливості підвищення продуктивності бібліотечних комп'ютерних систем