ФОРМУВАННЯ КАРТОГРАФІЧНИХ ПОНЯТЬ НА УРОКАХ ГЕОГРАФІЇ ШЛЯХОМ ЗАСТОСУВАННЯ МАТЕМАТИЧНОГО АПАРАТУ - Федій , Олександр; Міщенко , Лариса (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
У статті розглядаються ключові аспекти формування картографічних понять на уроках географії з використанням математичного апарату, розкриті особливості застосування математичної термінології для пояснення здобувачам освіти на уроках географії сутності понять «широта», «довгота», «прямокутні координати», «картографічна проєкція».