СОЦІАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ МОЛОДІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Санжаровець , Валентина (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
Досліджено роль соціального виховання у формуванні та розвитку молоді в умовах воєнного стану. Виявлено сутність соціального виховання молоді в умовах воєнного стану та особливості впливу дозвілля.. Визначено умови успішної взаємодії у формуванні виховання та самоосвіти. У статті проаналізовано взаємодію застосування програм дозвіллєвої діяльності відділів молоді громади. Становлення нових форм виховного впливу породило в українському суспільстві низку інновацій через безробіття, малозабезпеченість, ріст злочинності, зростання людей з особливими потребами, кризу моральних засад значної частини молодого населення. Ефективність досягнення мети у професійній діяльності фахівців, що працюють з молоддю потребує, в першу чергу, постійного саморозвитку особистості самого працівника.