ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕОРІЇ МНОЖИННОГО ІНТЕЛЕКТУ В ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС - Омельченко , Людмила (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
Стаття присвячена висвітленню аналізу психологічної теорії множинного інтелекту та методичних аспектів упровадження зазначеної концепції в практику освітнього процесу ЗЗСО. У теоретичній частині закцентовано увагу на методологічному підході Г. Гарднера до інтерпретації множинного інтелекту, характеристиці видів множинного інтелекту. Практична частина публікації містить методичні рекомендації щодо впровадження теорії множинного інтелекту в практичну діяльність сучасного педагога.