МНЕМОТЕХНІКА ЯК ЗАСІБ СОЦІАЛІЗАЦІЇ ТА ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ОБДАРОВАНОЇ ОСОБИСТОСТІ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Коломійченко , Наталія Валеріївна (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
У роботі розглянуто соціальні аспекти формування обдарованої особистості дошкільників у процесі оволодіння мнемотехнікою. Застосування мнемотехніки не тільки покращує пам'ять, увагу, розвиває творчі здібності дітей, але і сприяє їхній соціалізації. Використання мнемотехнічних прийомів розвиває комунікативні, емоційні та вольові якості дошкільнят.