АКСЕЛЕРАЦІЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ В УМОВАХ ПОЗАШКІЛЬНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА: МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ТА ІННОВАЦІЙНИЙ ДИСКУРС - Гончарова-Тисляцька , Анна (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
У статті розкрито концептуальні засади акселерації обдарованості у позашкільній освіті. Проведено аналіз науково-практичної суперечності між теоретичною базою обдарованості та дефіцитом апробованих інноваційних методик у позашкільній освіті. Проведено аналіз перспективних напрямків подальших розвідок, включаючи пролонговане дослідження наставництва та оцінку впливу технологій штучного інтелекту на розвиток креативності. Наведено приклад практичної імплементації інноваційних технологій, що стимулюють дивергентне мислення.