РОЗВИТОК ОСОБИСТОСТІ ЗАСОБАМИ МИСТЕЦТВА - Бондаренко , Катерина Михайлівна (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
У статті розглянуто мистецтво як ефективний засіб розвитку особистості в сучасному освітньому процесі. Визначено його роль у формуванні духовності, емоційної культури, ціннісних орієнтацій і творчих здібностей учнів. Підкреслено значення інтеграції мистецьких видів діяльності, створення емоційно збагаченого середовища та застосування арт-технологій у педагогічній практиці. Зроблено висновок, що мистецтво сприяє гармонійному розвитку, самовираженню й самореалізації особистості.