ЕКОНОФІЗИКА ТА ОСВІТА ЯК ІНСТРУМЕНТИ ГАРМОНІЙНОГО РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ В ГЛОБАЛІЗОВАНОМУ СВІТІ - Аргунова , Оксана Вікторівна; Шмалько , Ілона Артурівна (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
У статті розглянуто еконофізику як міждисциплінарну галузь знань, що поєднує методи фізики та економіки для вивчення складних соціально-економічних систем. Показано, що еконофізика сприяє формуванню системного мислення та усвідомленню єдності законів природи й суспільства. Запропоновано практичні форми впровадження еконофізики у навчальний процес. Підкреслено, що еконофізика є не лише науковою дисципліною, а й методологією гармонійного мислення, яка поєднує науку, етику та духовність.