МОТИВАЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ДО ЗАНЯТЬ ФІТНЕСОМ АЕРОБНОГО СПРЯМУВАННЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Фоменко , Олена; Рябцев , Анатолій (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
У дослідженні фітнес аеробного спрямування розглядається як дієвий засіб збереження та підтримки психофізичного стану здобувачів освіти. Проаналізовано особливості змін мотивації до занять фітнесом в умовах воєнного стану. Визначено, що на рівень мотивації найбільше впливають емоційний стан, наявність доступу до спортивної інфраструктури, соціальна підтримка та застосування цифрових платформ. Результати анкетування засвідчили, що, незважаючи на підвищений рівень тривожності, значна частина студентської молоді сприймає фізичну активність як ефективний спосіб збереження емоційної стабільності. Отримані дані можуть бути використані для розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення мотивації здобувачів освіти до занять фітнесом у кризових ситуаціях, зокрема в період воєнного стану. Запропоновані підходи сприятимуть формуванню стійкої мотивації до здорового способу життя та посиленню адаптаційних можливостей студентської молоді.