ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЗІ ШТУЧНИМ ІНТЕЛЕКТОМ У ФІЗИЧНОМУ ВИХОВАННІ СТАРШОКЛАСНИКІВ - Калініченко , Олександр (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
У статті розглянуто педагогічні засади впровадження інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) з елементами штучного інтелекту (ШІ) у процес фізичного виховання старшокласників. Проаналізовано можливості сучасних цифрових засобів для індивідуалізації фізичних навантажень, підвищення мотивації до занять, розвитку цифрової грамотності учнів, а також для ефективного моніторингу фізичної активності. Обґрунтовано доцільність поєднання традиційних педагогічних методів з цифровими підходами в освітньому процесі, з урахуванням етичних, методичних і психолого-педагогічних чинників.