ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНО-ТВОРЧОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ У ПРОЦЕСІ ІНШОМОВНОЇ ПРОЄКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Бердичевська , Ірина Валентинівна (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
У статті розглянуто проблему формування професійно-творчого потенціалу майбутніх педагогів у процесі іншомовної проєктної діяльності. Обґрунтовано значення творчості як ключової складової професійного становлення сучасного вчителя, здатного до інноваційної, дослідницької та комунікативної діяльності. Визначено взаємозв’язок між професійно-творчим потенціалом і педагогічними компетентностями, окресленими у новому професійному стандарті педагога. Запропоновано методичні умови ефективного формування професійно-творчого потенціалу через упровадження іншомовних проєктів із використанням цифрових інструментів.