ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ПРОТИ ВІДПОВІДЕЙ ЕКСПЕРТІВ: ПОРІВНЯЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ МОЛОДІ - Чала, Єлизавета; Адамчук-Чала, Надія; Єфимищ, Надежда (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
Пошукові системи стали незамінними воротами до інформації в сучасному цифровому світі для молоді. Вони структурують і опосередковують доступ студентів-користувачів до знань, забезпечуючи релевантність і доступність у різних галузях. У статті розглядається роль пошукових систем в організації величезного інформаційного простору Інтернету, їхні базові алгоритми (зокрема PageRank), а також емпіричні дослідження, що порівнюють точність пошуку та швидкість відгуку між такими системами, як Google, Bing і Yahoo. Нами досліджується довіра користувачів, поведінкові моделі та розвиток цифрових бібліотек як додаткових інструментів для академічного пошуку інформації. Результати підкреслюють домінування Google як у швидкості, так і в точності, водночас акцентуючи на важливості культурних і контекстуальних чинників у поведінці користувачів під час пошуку.