Особливості реновації промислових об'єктів (закордонний досвід) - Oliynyk, O.; Bovduj, G. (Теорія та практика дизайну, 2015)
В статті розглядаються особливості реновації промислових будівель. Реновація передбачає надання нової функції невиробничого характеру промисловим об’єктам, забезпечення їх адаптації в сучасному містобудівному середовищі. Крім економічної ефективності використання існуючих промислових будівель, реновація є засобом збереження історичної канви міста, вирішення естетичних і етичних проблем існування старих об’єктів.