Українська циркова складальна афіша (20-30-ті роки XX ст.) - Budnyk, A. (Теорія та практика дизайну, 2015)
В статті проведено аналіз різновидів, композиційних прийомів, типографських і зображувальних засобів не дослідженої раніше української циркової складальної афіші 20-30-х рр ХХ ст. з приватної колекції та бібліотечних фондів НБУВ. Попри обмежені технічні можливості невідомі провінційні складальники створили в межах усталених канонів жанру самодостатній візуально-комунікативний продукт комерційної спрямованості.