Застосування динамічного орнаменту в цифровому дизайні - Loboda, O. V. (Теорія та практика дизайну, 2012)
Орнамент здійснює вплив на психіку людини з точки зору колективного несвідомого. Динамічний процес орнаменту у контексті медіа фасадів впливає на візуалізацію сприйняття українського мистецтва.