ОБРАЗНО-СИМВОЛІЧНІ ЗАСОБИ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ ІДЕЇ ГЛОБАЛЬНОЇ СОЛІДАРНОСТІ ТА СПІВПРАЦІ В АЙДЕНТИЦІ БРЕНДУ - Юань, Пейцзє; Кротова, Тетяна (Теорія та практика дизайну, 2025)
Мета дослідження: виявити образно-символічні засоби у розробці айдентики та у створенні іміджу бренду в контексті цінностей міжнародної ініціативи Китаю «Один пояс, один шлях». Методологія. Дослідження було проведено з використанням поєднання теоретичних розвідок і практики дизайну. Теоретичне дослідження використовується для того, щоб зрозуміти, як існуючі бренди відображають цінності Ініціативи «Один пояс, один шлях» у практичному застосуванні. Дизайн-практика ґрунтується на аналізі кейсів для подальшої перевірки та вдосконалення запропонованої стратегії дизайну іміджу бренду, отже, були використані методи аналізу, синтезу, порівняння та обробки інформації. Результати. Було виявлено, що дизайн іміджу бренду, який відповідає основним цінностям ініціативи «Один пояс, один шлях», може значно підвищити впізнаваність і репутацію бренду у відповідних країнах і регіонах. Включення цінностей співпраці, інклюзивності та спільного зростання в якості основних елементів дизайну не тільки посилює емоційний зв'язок між брендом і цільовою аудиторією, а й сприяє взаєморозумінню і повазі в крос-культурному контексті. Обґрунтовано та запропоновано нові перспективи та ідеї щодо дизайну іміджу бренду, який має відігравати певну роль у донесенні цінностей ініціативи «Один пояс, один шлях», формуванні лояльності до бренду та сприянні міжкультурному спілкуванню і взаєморозумінню. Наукова новизна. У дослідженні пропонується стратегія дизайну, що відповідає основним цінностям, яка надає нові ідеї та напрямки для розвитку брендів на глобальному ринку. Запропоновані в цьому дослідженні стратегії дизайну мають не лише теоретичну цінність, але й важливе практичне значення і можуть стати науково обґрунтованими практичними рекомендаціями та орієнтирами для глобальних брендів. Практична значущість. Дослідження сприятиме міжкультурній комунікації та взаєморозумінню між аудиторіями в країнах і регіонах уздовж «Поясу і шляху», а також сприятиме зміцненню взаєморозуміння і поваги в різних культурних контекстах. Обґрунтовано і запропоновано дизайн-рішення для натхнення та просування глобального співробітництва брендів задля економічного процвітання та культурних обмінів.