ВІЗУАЛЬНИЙ КОНТЕНТ У ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЯХ ТА СУЧАСНИХ ДИЗАЙН-ПРОЄКТАХ ХХІ СТОЛІТТЯ: ІННОВАЦІЇ ТА ТЕНДЕНЦІЇ - Варивончик, Анастасія Віталіївна (Теорія та практика дизайну, 2024)
Метою статті є дослідження ролі та значення візуального контенту в сфері цифрових технологій та сучасних дизайн-проєктів XXI-го століття. Стаття спрямована на дослідження інноваційних підходів і нових тенденцій у використанні візуального контенту на різних цифрових платформах і в різних сферах дизайну. У ХХІ-му столітті поєднання цифрових технологій та дизайн-проєктів стало однією з головних сфер дослідження в дизайні середовища, що докорінно змінює наше уявлення про сприйняття і взаємодію з навколишнім простором. У цій статті розглядаються інноваційні технології, тенденції їх розвитку та трансформаційний вплив цифрових інтервенцій на сучасне середовище, а також взаємозв’язок між новітніми технологіями й дизайном, що невпинно розвивається. Результати. У статті представлено комплексний аналіз поточного стану цифрових технологій у сфері сучасних дизайн-проєктів. Завдяки детальному вивченню практичних кейсів, прикладів реалізації та емпіричних даних, у дослідженні висвітлено різноманітні застосування цифрових технологій у різних галузях дизайну. Результати дослідження дають змогу зрозуміти, як такі технології, як доповнена реальність, віртуальна реальність, штучний інтелект і дизайн на основі даних, змінили творчий процес і користувацький досвід у сучасному просторі. Наукова новизна цієї роботи полягає в аналізі новітніх технологій та їхньої інтеграції в дизайнерські практики. Завдяки синтезу інформації з різних джерел, було виявлено нові тенденції, які допомагають переосмислити межі дизайнерських практик. Дослідження також робить свій внесок в академічний дискурс, пропонуючи нові підходи до розуміння взаємодії між цифровими технологіями і сучасним дизайном, надаючи уявлення про те, як ці інновації сприяють розвитку креативності та функціональності. Висновки, отримані в результаті цього дослідження, свідчать про трансформаційний вплив цифрових технологій на сучасні дизайн-проєкти. Інтеграція інноваційних технологій не лише підвищує естетичну складову дизайну, але й значно покращує його функціональність і рівень залученості користувачів. Крім того, отримані результати підтверджують важливість адаптації у практиці дизайну, заохочуючи професіоналів використовувати технологічний прогрес, щоб залишатися в центрі галузі та бути в тренді.