МОЖЛИВІ ПРОБЛЕМИ ТА КОНФЛІКТНІ СИТУАЦІЇ ВІДНОВЛЕННЯ МУЗЕЙНО-ВИСТАВКОВИХ ОБ’ЄКТІВ (УРБАНІСТИЧНИЙ АСПЕКТ) - Крижановський, Володимир Григорович (Теорія та практика дизайну, 2024)
Наукову статтю присвячено можливим урбаністичним проблемам, які виникають у процесі відновлення музейно-виставкових об’єктів у сучасному міському середовищі. Дослідження сфокусоване на важливості збереження та відновлення об’єктів культурної спадщини в містах та висвітлює основні проблеми, пов’язані з цим, а також рекомендації щодо їх подолання. Мета. Мета статті полягає у виявленні можливих проблем і конфліктних ситуацій, пов’язаних з відновленням музейно-виставкових об’єктів з урахуванням урбаністичного аспекту. Методологія. Методологія дослідження передбачає аналіз урбаністичних проблем та конфліктних ситуацій, що виникають у процесі відновлення музейно-виставкових об’єктів, через призму їх впливу на міську ситуацію, культурний контекст та взаємодію зацікавлених сторін, а також використанням емпіричних даних для формулювання практичних рекомендацій щодо подолання цих проблем і досягнення балансу між збереженням культурної спадщини та сучасним урбаністичним розвитком. Результати. Запропоновані рекомендації по відновленню музейно-виставкових об’єктів в плані вирішення урбаністичних проблем та конфліктних ситуацій. Наукова новизна. Наукова новизна цієї статті полягає в системному аналізі проблем та конфліктних ситуацій відновлення музейно-виставкових об’єктів з урахуванням урбаністичного аспекту.