ПЕРЕДПРОЕКТНИЙ АНАЛІЗ ІСТОРИЧНОГО ЖИТЛОВОГО БУДИНКУ - Погранична, Ірина Ігорівна; Демків, Мирон Васильович (Теорія та практика дизайну, 2023)
В даній статті представлено опис і організація стану перед проектного аналізу при виконанні проектів реконструкції історичних житлових будинків. Стан планування переважної більшості цих будинків не узгоджується з сучасними санітарними, інженерними та функціональними вимогами. Такий стан вимагає проведення фахових перед проектних досліджень, визначення реальних вихідних даних для вироблення і прийняття концепцій реконструкції. Метою даної публікації є визначення змісту і методичних положень організації і проведення аналізу і оцінки стану житлового будинку і формування вихідних даних для вироблення концепції реконструкції. Практична цінність даного дослідження полягає в тому, що сьогодні, в умовах російсько-української війни рекомендації щодо реконструкції історичних житлових будинків можуть бути використані під час відбудови частково зруйнованих житлових кварталів та окремих будинків.