ОСОБЛИВОСТІ ПІДЛОГОВОГО ПОКРИТТЯ ТАНЦЮВАЛЬНИХ ПРИМІЩЕНЬ - Гапійчук, Наталія Ігорівна; Гнатюк, Лілія Романівна (Теорія та практика дизайну, 2022)
У статті розглядається проблематика використання спеціалізованого підлогового покриття у приміщеннях для занять хореографією. В результаті дослідження було виявлено вплив оздоблення та конструкції підлоги на здоров’я танцюристів та комфорт під час занять. Визначено характерні властивості та конструктивні особливості основних типів підлогового покриття у танцювальних приміщеннях. Встановлено залежність між стилем танцю та вибором необхідного покриття. Розглянуто сучасні спеціалізовані амортизуючи танцювальні покриття. Наведено рекомендації щодо проєктування підлогового покриття для приміщень хореографічних студій та шкіл. Мета. Мета статті – виявити основні принципи використання дзеркал у інтер’єрі та їх вплив на формування внутрішнього простору. Методологія. Для наукового обґрунтування у даній статті використано наукометричний метод: проведено аналіз та синтез теоретичних матеріалів існуючих досліджень, розглянуто вітчизняний та закордонний досвід за темою. Результати. Виявлено основні особливості та критерії вибору підлогового покриття в залежності від потреб танцювальної діяльності. Наукова новизна. На основі аналізу наукової літератури узагальнено основні проблеми і сучасні тенденції щодо вибору підлогового покриття у внутрішньому просторі , як засобу формування комфортного та безпечного середовища танцювальних приміщень. Досліджено сучасні розробки у сфері спеціалізованого покриття танцювальних приміщень. Практична значущість. Результати дослідження можуть бути використані при проектуванні інтер’єрів закладів танцювальних приміщень.