КОНЦЕПТУАЛЬНИЙ ДИЗАЙН АВТОНОМНИХ АКВАТОРІАЛЬНИХ ПОСЕЛЕНЬ - Аніканова, Катерина Юріївна; Марковський, Адрій Ігорович (Теорія та практика дизайну, 2022)
Висвітлено концептуальне бачення дизайну архітектурного середовища автономних акваторіальних поселень в умовах сталого розвитку. Визначено підходи щодо реалізації дизайну архітектурного середовища відповідного типу поселень. Виявлено та охарактеризовано особливості акваторіальних поселень в умовах сталого розвитку. Визначено та теоретично обґрунтовано підходи до формування акваторіальних поселень. Визначено передумови створення автономних акваторіальних поселень. Висвітлено мету дослідження шляхом інтеграції групових складових окремих аспектів концептуально-перспективного бачення дизайну архітектурного середовища автономних акваторіальних поселень. Мета роботи – виявлення за результатами пошуково-аналітичного дослідження передумов та формування концептуально-перспективного бачення дизайну архітектурного середовища автономних акваторіальних поселень в умовах сталого розвитку. Виявлення позапросторових та позачасових принципів організації ідеальних міст та розробка методики їх використання для конкретних етапів. Методика дослідження. Під час наукової роботи були використані такі методи дослідження. Теоретичні: аналіз літературних джерел, метод аналізу, метод синтезу, метод порівняння, метод систематизації, метод узагальнення. Емпіричні: опитування, спостереження, експериментальне моделювання. У результаті проведеного дослідження виявлено проблемні аспекти формування автономних акваторіальних поселень в умовах сталого розвитку. Визначено підходи щодо реалізації дизайну архітектурного середовища такого роду поселень. Виявлено та охарактеризовано особливості акваторіальних поселень в умовах сталого розвитку. Визначено та теоретично обґрунтовано підходи до формування акваторіальних поселень. Визначено передумови створення автономних акваторіальних поселень. Розвинуто теорію формування акваторіальних поселень в умовах сталого розвитку.