Колір у дизайні інтер’єру початкових класів - Романюк, Ольга Василівна (Теорія та практика дизайну, 2019)
Стаття присвячена проблемі кольорового оформлення шкільних інтер’єрів для початкових класів. У статті виявлено і розкрито колірні уподобання дітей віком від 6 до 10 років (школярі початкових класів). Викладено характерні ознаки фізіологічного, оптичного і психологічного впливу визначених кольорів на школярів, а зокрема, на вікову категорію дітей початкових класів. У ході аналізу даних ознак встановлено, що кольори обрані дітьми (червоний, пурпурний, рожевий – помаранчевий, жовтий – жовто-зелений, зелений) є яскравими, теплими та активними, позитивно впливають як на емоції, так і на фізичний стан дітей. Окреслено основні осередки використання кольору в дизайні інтер’єру початкових класів. До них належать: конструктивні елементи середовища – стіни, підлога, стеля віконні отвори; та меблі, обладнання, дошка, стенди. Проаналізовано рекомендації щодо використання кольору в інтер’єрі класних приміщень. Запропоновано найбільш придатну кольорову гаму та наведено приклади де найкраще її застосувати у дизайні інтер’єру початкових класів.