Використання фітодизайну в інтер’єрі офісного простору - Гнатюк, Лілія Романівна; Шепелюк, Христина Сергіївна (Теорія та практика дизайну, 2019)
У статті розглядаються принципи застосування фітодизайну при проектуванні та оздобленні робочого місця й офісного простору загалом. Розкриваються види та підвиди рослинних композицій. Досліджується доцільність озеленення інтер’єру приміщень та його вплив на людську діяльність. На основі аналізу вивченої літератури виявлено та представлено основні види рослин, життя яких можливе і доречне в офісному просторі. Проаналізовано необхідний догляд та вимоги до їх природнього зростання.