Особливості використання металів при виготовленні вітражів у різних техніках - Новік, Ганна Володимирівна; Купрієнко, Маргарита Геннадіївна (Теорія та практика дизайну, 2019)
У статті розглядаються основні види вітражів, їх особливості та технології виготовлення. Вітраж - це художня композиція з кольорового, прозорого скла або інших світлопроникних матеріалів, призначена для наскрізного освітлення та для заповнення прорізів. Наведено приклади застосування різних вітражних технологій в інтер'єрах будівель різного призначення. Після вивчення основних видів вітража, технологій його виготовлення та особливостей запропоновано класифікацію, охарактеризовані особливості та можливості використання вітража для естетичної та функціональної організації середовища.