Особливості використання монохрома в дизайні інтер’єру - Kuznetsova, I.; Geger, A.; Lilchicky, O.; Gumenyuk, I. (Теорія та практика дизайну, 2018)
У статті було досліджено особливості використання монохрома в дизайні інтер’єру. Було з'ясовано різні деталі, які потрібно знати при проектуванні однотонного інтер'єру, а саме використання різноманітних поверхонь та контрастних акцентів (у вигляді елементів або окремих об'єктів), комбінування відтінків одного кольорового тону, розподіл простору на зони (через відтінки), вибір вдалого освітлення. Визначено, що в залежності від базавого кольорового тону (світлого чи темного) інтер'єр з використанням монохрома може по-різному впливати на людину. На основі аналізу двохсот проектів визначено, які елементи композиції найчастіше прослідковуються в монохромних інтер’єрах. Ними являються: пряма лінія (68 %), текстура (57%) та фактура (43%). В поєднанні цих трьох композиційних елементів монохромний інтер’єр набуває рис привабливості, доцільності та виглядає стилістично довершеним в сучасному дизайні.