Формування універсального простору громадських закладів через його інтеграцію із дитячим ігровим середовищем - Bondarchuk, Y. (Теорія та практика дизайну, 2018)
Стаття відображає етапи інтеграції сучасних багатофункціональних громадських закладів із дитячим ігровим середовищем. Динаміка розвитку науково-технічного прогресу та глобалізація привели до інтеграції об’єктів громадського призначення та дитячого ігрового середовища. Зміна функціональних процесів та внутрішньої архітектури громадських закладів дозволили виділити наступні рівні інтеграції: приєднання, рівноцінне співіснування, «поглинання». Виділення рівнів інтеграції дитячого ігрового середовища та громадського закладу відображає структурний, функціональний та змістовий рівні їх організації. Організація середовища на рівні інтеграції «поглинання» наближає його проектування до універсальності. Прямування до універсальності середовища полягає в його «безбар’єрності», утилітарній пристосованості дітей різного віку, дітей з обмеженими фізичними можливостями та їх батьків.