Компонентно-елементні маркери жіночності в костюмах українських дизайнерів - Yakymchuk, O. (Теорія та практика дизайну, 2018)
В статі висвітлено проблематику відображення жіночності в костюмі українських дизайнерів. Запропоновано використання характерних елементів костюму в якості маркерів жіночності в межах трьох основних предметно-елементних груп (одяг, аксесуари, взуття). На основі зібраного фотографічного матеріалу сформовано емпіричну базу дослідження, яку наочно представлено в емпіричній матриці індикації маркерів жіночності костюму українських дизайнерів. Проаналізовано колекції жіночого одягу українських дизайнерів, представлених на Ukrainian Fashion Week з 2010 по 2017 рр., з використанням жіночних елементів костюму, та індиковано їх як маркери жіночності у системі костюму. Графічно представлено діаграми зустрічності жіночних предметів одягу, аксесуарів та взуття в межах кожної з груп. Визначено питому вагу кожного з елементів в загальній масі маркерів жіночності костюмів українських дизайнерів.