Основні тенденції в сучасному дизайні крісел - Sidorova, O.; Levik, A. (Теорія та практика дизайну, 2018)
На основі аналізу робіт сучасних дизайнерів та представлених на меблевих виставках Interior mebel 2016/2017 та Kiff 2016/2017 моделей крісел виявлено основні сучасні тенденції в дизайні крісел. В ході дослідження виявлено 5 основних тенденцій: 1) біоморфна – використання природних форм; 2) розважально-оздоровча – створення крісел-гойдалок, які мають оздоровчий ефект та впливають на нервову систему організму; 3) тенденція до уособлювання – проектування крісел-коконів, які дозволяють відокремити особистий простір людини; 4) навчально-ігрова – розробка крісел з модульних елементів, які включають елемет гри та логічного мислення; 5) тенденція до трансформації – створення крісел-трансформерів. Крісла розглядаються не лише як прояв індивідуальності дизайнера але і як ілюстрація певних психологічних тенденцій в суспільстві, а також як певний спосіб мислення, розвитку, відбиток емоційного стану людини, який «запам’ятовує» крісло.