Особливості дизайн-проектування інтер’єрів сучасних ресторанів, виконаних в стародавньому китайскому стилі - Kuznetsova, I.; Taras, I.; Kolosova, N.; Onishchenko, V. (Теорія та практика дизайну, 2018)
Досліджено стародавній китайський стиль з часів династії Цинь, який використовують і на сьогодення в інтер’єрах ресторанів. Проаналізовано стародавній китайський інтер’єр обідніх приміщень імператора, що дають змогу експлуатувати в сучасному інтер’єрі. Такий стиль характеризується певним кольоровим, просторовим, конструктивним рішенням та декоруванням. Китайський стиль має свої традиційні мотиви, символіку, певні закони та історію. Стародавній китайський стиль інтер’єру концептуально можна розділити на розкішний та багатий інтер’єр палаців і на спокійний інтер’єр китайських маєтків. На прикладах сучасних ресторанних комплексів, оформлені в китайському стилі, визначені особливості використання в інтер’єрі традиційних мотивів та використання в оформленні новітніми тенденцій. Сучасні інтер’єри ресторанів залежать від цінового рівня закладу, тим самим створюючи певне середовище.