Інфографічні складові motion-дизайну - Vasylieva, O.; Vasylieva, I. (Теорія та практика дизайну, 2018)
В статті розглянуто проблеми сучасного інформаційного дизайну, визначено основні напрямки motion-дизайну та сфери її застосування, досліджено та виокремлено основні переваги продуктів motion дизайну серед інших видів відеопродукції в сфері мультімедіа, а саме: універсальність, широке охоплення аудиторії, інформативність та привертання уваги. Анімована інфографіка визначена, як найбільш актуальна та затребувана для представлення інформації у різних сферах діяльності та рекламі. Визначено її основні переваги такі як: транслювання інформації в більш зручному вигляді в порівнянні з текстовим еквівалентом та подання матеріалу за допомогою знаків і символів, що можуть бути зрозумілими більш широкому колу людей та сприйнятими різномовними глядачам у різних країнах. Визначено типи інфографіки за графічною структурою та способом подання інформації. Досліджено типи сенсорних систем сприйняття аудиторією інформації та доведено ефективність надання саме візуальної інформації. Виокремлено основні складові інфографічного ролику.