Моделювання нестандартних архітектурних форм на основі дискретно-інтерполяційного методу - Kholkovsky, Yu. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У даній роботі розглядаються питання геометричного моделювання складних криволінійних архітектурних форм у вигляді поверхонь. Актуальність даної роботи полягає у розробці оптимальних методів геометричного моделювання об’єктів у вигляді поверхонь із наперед заданими умовами в зв’язку з суттєвим підвищенням сучасних вимог щодо якості кінцевих результатів моделювання та подальшого проектування таких об’єктів. Геометричні моделі складних архітектурних форм пропонується побудувати на основі нетрадиційного дискретно-інтерполяційного підходу, сутність якого полягає у тому, що під вузлом інтерполяції розуміється не точка, а більш складний математичний об’єкт.