Підвищення конкурентоспроможності дитячого одягу для ролерів-початківців шляхом застосування методу ергономічного дизайну - Omelchenko, G.; Kolosnichenko, M.; Donchenko, S. (Теорія та практика дизайну, 2017)
В статті розглянуто шляхи удосконалення процесу проектування дитячого одягу для ролерів-початківців за рахунок впровадження сучасних дизайн-технологій з метою підвищення конкурентоспроможності майбутнього виробу. Використання таких інструментів ергономічного дизайну як «дизайн-дослідження» та «дизайн-концепція», а також їх гармонійне впровадження в типовий процес проектування з метою його удосконалення дозволить отримати одяг з розширеними функціональними можливостями. З застосуванням такого підходу до проектування авторами було розроблено конструктивно-технологічне рішення дитячого одягу для ролерів-початківців з елементами трансформації, що дозволило забезпечити наступні функції - захисну та міжрозмірної адаптації.