Дизайнерський мобільний житловий модуль як елемент розвитку інфраструктури туристичної галузі Південного регіону України - Zhiltsova, G.; Gordilev, N. (Теорія та практика дизайну, 2017)
Стаття присвячена актуальним тенденціям дизайну та застосуванню інноваційних технологій у процесі створення мобільних житлових модулів з метою розвитку туристичної галузі Південного регіону України. Виявлено цільову аудиторію, різноманіття рекреаційних можливостей території та переваги мобільного типу будинків в процесі подальшого освоєння регіону. На основі аналізу реалізованих проектів рекреаційного призначення розкрито основні актуальні фактори, що впливають на формування успішного аналогу. До них належать: спрощений процес переміщення та монтажу конструкції мобільного будинку; забезпечення потреб комфорту сучасної людини, незалежно від місця дислокації; зведення до мінімуму впливу життєдіяльності людини на природне середовище; поєднання інноваційних технологій та актуальних тенденцій дизайну; відповідність зовнішніх характеристик житлового модулю та природних ландшафтів.