Фешн-дизайн в умовах асиметрії інформаційних потоків індустрії моди - Gardabkhadze, I. (Теорія та практика дизайну, 2017)
Асиметрія інформації на фешн-ринку веде до погіршення відбору фешн-продуктів, що негативно впливає на сталий розвиток індустрії моди. Стаття присвячена актуальній проблемі аналізу особливостей дизайнерської творчості в умовах погіршення відбору ринку індустрії моди. Показано, що вплив інформаційної асиметрії на моду полягає в прискоренні зміни її тенденцій і в зростанні поставок на фешн-ринок України товарів «но нейм» невисокої якості з боку «копірайтерів» і «сірих дилерів» світу моди. Наукова новизна результатів полягає у підході до адаптації дизайн-процесів до нових вимог, що породжуються асиметрією інформації фешн-ринка. Вперше запропоновано компенсувати інформаційну асиметрію фешн-ринка шляхом ініціалізації нових та модернізації існуючих каналів комунікацій з цільовими групами споживачів, а також розширити склад компетенцій фешн-дизайнерів прийомами індивідуалізації проектної діяльності та навичками використання мережевих засобів інтерактивної взаємодії з користувачами.