Особливості формування інтер’єрів житлових лофтів - Tretyak, Yu.; Shilova, M. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті досліджуються характерні риси лофту, визначені особливості формування інтер’єрного простору лофтів як інноваційних житлових утворень в міському середовищі, їх відмінні риси. Проаналізовано основні різновиди та об'ємно-планувальні принципи зонування, як засоби оптимізації житлового простору лофтів; розглянуто матеріали, що є найбільш пріоритетними у практичному застосуванні, визначено особливості меблювання, освітлення та закономірності їх викорисанння. На базі аналізу існуючих лофт-приміщень виявлені закономірності формоутворення лофтів. Досліджується специфіка сучасних лофтів та тенденції їх розвитку в Україні.