До питання використання у термінології дизайну поняття «поліфункціональні малі архітектурні форми» - Obukhovska, L. (Теорія та практика дизайну, 2017)
Сьогодні роль і місце малих архітектурних форм в архітектурі та дизайні середовища помітно змінилася. Враховуючи розширення функціонального ряду і місць встановлення цих об’єктів у просторі, виникають нові аспекти щодо їх змісту. У статті здійснено спробу сформулювати нове, адаптоване до нинішнього стану у зодчестві визначення терміну «мала архітектурна форма». Сьогодні про малі архітектурні форми можна говорити як про цілком самостійні об’єкти предметного дизайну, а тому логічним буде відмітити варіативність і ускладнення їх зовнішнього вигляду. У статті розкрито специфіку поняття поліфункціональності таких форм та обґрунтовано з точки зору дизайну введення поняття «поліфункціональні малі архітектурні форми».