Особливості дизайну експозиційних просторів у арт-центрах - Kostyuchenko, O. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті розглянуто особливості репрезентації сучасного мистецтва в просторі арт-центрів. В роботі висвітлено особливості сучасного мистецтва та їх вплив на організацію експозиційного простору. Наведено історичний розвиток підходів до організації просторів для експонування творів сучасного мистецтва від підходів, повязаних з технологічними умовами та історично-достовірним середовищем, до експозиційного простору, що набуває рис самостійного твору мистецтва. Визначено нові концептуальні підходи до формування експозиційного простору, які засновані на ідеях  синтезу мистецтва та простору, сценарності експозиційного простору, впливу кураторів виставок та взаємодії між митцями, творами мистецтва та глядачами. Це дозволить максимально ефективно демонструвати твори сучасного мистецтва у арт-центрах.