Організація середовища проживання: досвід фен-шуй - Kovalyov, Y.; Shitova, K. (Теорія та практика дизайну, 2017)
Фен-шуй, як система організації середовища проживання, досить популярний у сучасних дизайнерів; існують школи і дослідницькі центри, які прагнуть адаптувати досвід цієї старокитайської системи до сучасних умов. У даній статті фен-шуй піддається системно-психологічному аналізу, що дозволяє визначити його принципи та прийоми організації середовища, пов'язавши їх зі станами свідомості людини в різних історичних епохах і з каналами сприйняття людиною середовища. Їх використання дозволяє підвищити комфорт середовища проживання за рахунок цілеспрямованого впливу на ті канали взаємодії людини з навколишнім середовищем, які залишаються незадіяними в рамках актуальних стилів, так і за рахунок загального синергетичного ефекту. Методологічно та структурно стаття продовжує попередню публікацію, присвячену системно-психологічного аналізу іншої історичної системи - васту і містить порівняння з останньою.