Книга як засіб розвитку сприйняття світу дитиною - Yefimova, M. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У науковій статті визначено, що книга виступає засобом сприйняття світу дитиною, яка формується на основі релігійного, освітнього, розважального та інформаційного аспекту, що змінювались та доповнювали однин одного в історичному поступі суспільства. Представлено важливісь навчально-пізнавальної, творчо-моделювальної, ігрової та комунікативної функцій. Виявлено, що кожен конкретний етап розвитку суспільства мав свою сферу впливу на процес сприйняття та усвідомлення дитиною світу через книгу, що викликало і відповідні зміни в її змістовій та формальній організації.