Колористика природнього середовища херсонщини в контексті проектування костюму регіону як засобу атракції в туризмі - Artemenko, M. (Теорія та практика дизайну, 2017)
В статті піднімається питання проектування костюму регіону в тісному взаємозв’язку з оточуючим його предметно-просторовим середовищем, зокрема в аспекті колірної єдності, задля підвищення рівня презентації культурної спадщини регіону як туристичного ресурсу. Визначено колористику природнього середовища Херсонщини в контексті проектування костюму регіону як засобу атракції в туризмі, для чого: зібрано та систематизовано базу фотоілюстративного матеріалу з зображеннями пейзажів Херсонської області; відповідно до розробленого алгоритму зонального розподілення регіону визначено відсоткове співвідношення характерних кольорів для кожної зони природного середовища Херсонщини; визначено палітри характерних кольорів регіону для кожної з виділених зон за всіма порами року, якими доцільно оперувати в ході проектування костюму різного призначення, що заплановано експлуатувати на заданій території.