Принципи формування предметно-просторового середовища для засуджених - Tretyak, Y. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті висвітлюється проблематика становлення й розвитку сучасного дизайну внутрішнього середовища пенітенціарних закладів, зокрема, інтер‘єрів житла для засуджених. На основі вивчення теоретичних джерел й досвіду проектування встановлено основні принципи формування інтер‘єрів та предметно-просторового середовища виправних комплексів: безпеки, функціональності, естетичності та взаємопов‘язаності.