Інноваційні технології в сучасному дизайні одягу - Lahoda, O. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті розглянуто роль інноваційних технологій та їх впровадження в індустрії моди, вплив інноваційних продуктів та інноваційних технологій на дизайн одягу в цілому. Автором проведено аналіз наукових досягнень у сфері досліджень інноваційних технологій, а також виявлені та охарактеризовані тенденції їх впровадження в костюмі. Наведено приклади найбільш перспективних інновацій в дизайні текстильних матеріалів і технологій створення одягу. Окрім того, означена глобальна проблема, обумовлена впровадженням інновацій, суть якої полягає у протиріччі між основними функціями одягу, як речі, та його образно-стильовим вирішенням як образом людини в костюмі в цілому. На думку автора, саме цей аспект сучасного дизайну є найбільш актуальним і перспективним напрямом майбутніх досліджень.