До питання вибору ефективних засобів графічної візуалізації у завданнях проектування - Berdynskykh, S. (Теорія та практика дизайну, 2017)
У статті розглядаються принципи застосування засобів моделювання об’єктивних та естетичних властивостей проектованих форм за наперед визначеними умовами. Пізнання різноманітних утилітарних властивостей дизайн-об’єкта практично реалізується за допомогою низки спеціальних зображень. Кожне з них, розкриваючи певну сторону проектного задуму, може володіти ще й емоційною оцінкою. Проблема забезпечення функціональності, інформативності, лаконічності та змістовності проектних зображень, а також акцентування закладених автором образних характеристик проектованого об'єкта, спонукає до вирішення питання доцільного вибору графічних засобів. Виходячи з цього, розроблено рекомендації щодо вибору засобів моделювання певних об’єктивних та суб'єктивних властивостей проектованих форм за наперед визначеними умовами, використовуючи які можна збільшити ефективність графічного вирішення.