Визначення пріоритетних принципів створення графічних моделей дизайн-об’єктів - Berdynskykh, S. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статті визначено основні принципи побудови графічних зображень дизайн-об’єктів. Розглянуто роль та різновиди моделювання в процесі створення і репрезентації продуктів художнього формоутворення, проаналізовано основні властивості графічної моделі щодо передачі об’єктивних та образно-емоційних властивостей зображених форм. Оскільки проектна графіка є одним із різновидів комунікацій, розглядаються її характерні ресурси і можливості. Встановлено правила та принципи зображення, що дозволяють максимально ефективно виявляти ті або інші властивості проектованого об’єкта.