Особливості типів конструкцій cучасних меблів трансформерів - Kuznetsova, I.; Us, V.; Zalizko, Y. (Теорія та практика дизайну, 2016)
Особливості конструкцій меблів-трансформерів залежать від ідеї виробу та від функціонального призначення. Розвиток трансформерів з декількома функціями та трансформаціями було обумовлено появою обмеженого за площею житла. Було виявлено основні типи конструктивних рішень сучасних меблів-трансформерів: каркасні, безкаркасні, вмонтовані каркасні.