Архітектурно-планувальна структура внутрішнього простору київського прибуткового житла - Oliynyk, О.; Yakivyuk, O. (Теорія та практика дизайну, 2016)
В другій половині ХІХ ст. економічні та соціальні чинники сприяли формуванню нових типів житла. В Києві з’явилося масове житло для різних соціальних верств населення – прибуткові будинки. Їх будівництво розгорнулося на значних міських територіях. Прибутковий будинок поєднував житло, що здавалося в найм, та різні заклади, що повинні були приносити прибуток. Це сприяло формуванню раціональної та ефективної структури використання внутрішнього простору.