Проблеми адаптації та вдосконалення житлового середовища для сліпих та слабозорих людей - Matvieiev, V. (Теорія та практика дизайну, 2016)
Статя присвячена адаптаці середовища до потреб  людей. Житло для таких людей, його комфортність і де вони відчувають психологічно свою захищеність. Багато сліпих і слабозорих здатні працювати, працюють або хочуть працювати саме вдома, у звичній обстановці, де все максимально пристосоване і звично. Розглядаються архітектурно-дизайнерські прийоми щодо адаптації та удосконалення житлового середовища для сліпих і слабозорих людей.