Концептуальна модель візуальних рекурсивних систем в об’єктах дизайну - Heher, A. (Теорія та практика дизайну, 2016)
У статті здійснено спробу формування концептуальної моделі візуальних рекурсивних систем (ВРС) на прикладі об’єктів дизайну. На основі застосування методів дискретного аналізу запропоновано підхід до виявлення типів ВРС (зовнішні площинні, внутрішні площинні, зовнішні поверхневі, внутрішні поверхневі, зовнішні об’ємно-просторові, внутрішні об’ємно-просторові, зовнішні комбіновані, внутрішні комбіновані). На основі застосування методів комбінаторного аналізу визначено множини проектних варіантів ВРС для дизайн проектування залежно від типу ВРС.